crop2_AVE9152
DRIVHUSET

Det nye drivhuset på 4000 m2 gjør oss i bedre stand til å utnytte de naturlige ressursene vi har på øya.

Les mer

Selvforsynt og bærekraftig

Drivhuset

Vårt mål er å gjøre oss selvforsynte på mat, strøm og vann.

Det nye drivhuset er 4000 m2 og rommer blant annet jungelrestaurant, blomster-, urte- og grønnsaksproduksjon, samt vinterlagring av planter, varemottak og tollager for vinimport.

Sør-Hidle er en øy uten fast veiforbindelse og offentlig vannforsyning, og det nye drivhuset gjør oss i bedre stand til å utnytte de naturlige ressursene vi har på øya.

 

_AVE7119

Ureist mat og blomster

Å flytte blomsterproduksjon og vinterlagring av planter inn til øya har spart oss for utallige transportetapper med lastebilen.

Produksjonen av sommerblomstene starter på våren. Når blomstene flytter ut i hagen før sesongstart, overtar produksjon av urte- og grønnsaker som benyttes i maten som serveres i restauranten.

solcelle_IMG_3075

Solceller

Oppe på taket av drivhuset er det montert 1000 m2 med solceller. Disse gjør oss selvforsynt på strøm gjennom de solfylte dagene på sommeren- og vel så det!

Overskuddsenergien fra solcellene blir brukt til oppvarming av vann på vanntanker, som igjen blir brukt til å holde drivhuset varmt gjennom natten.

Vann og vannverk

Vannet i hagedammene er oppsamlet regnvann, og benyttes som vanningsvann i hagen. Samtidig samler vi nå opp alt regnet som faller på taket av drivhuset, samt gjenvinner vannet som brukes inne i produksjonen. På den måten sørger vi for å ha nok vann til å holde liv i blomster og planter gjennom året!

I 2022 har vi også boret nye borebrønner og installert et egen vannrenseanlegg i drivhuset. Nå kan vi endelig slutte med flaskevann og servere gjestene våre helt rent vann fra øya.