Meny
Lukk

Flor & Fjære er stedet hvor regnbuen traff jorda

Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur som etterfølges av en omvisning i den bugnende parken – samt en like bugnende buffé som lar tennene løpe i vann.

Bestill ditt besøk

Historien

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte.

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning. I 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten.
Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord og hans kone Hanne Kvernberg Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.

Restauranten

Både for øyet og ganen

Kjøkkensjef André Mulder har latt seg inspirere av hele verden – rene natursmaker med de beste råvarer.

Det hele krydres med urter fra vår egen Klosterhage og presenteres i en delikat, fersk buffé. Restauranten er tilgjengelig for grupper og enkeltpersoner, enten dere er på firmatur, feirer årsdag eller ønsker en romantisk aften.

Meny sommer 2020

Forrett:
Vår berømte kremet fiskesuppe
Allergener: melk, løk.

M/Hjemmelaget brød og Kviteseidsmør
Allergener: melk, gluten.

Hovedrett:
Ovnsbakt, lokal kylling og svinenakke.
Servert med søtpotet og rødbeter, urtetesaus fra Peru og ingefærsjy.
Allergener: melk, løk, egg, sennep.

 

Dessert:
Iskrem i kjeks eller beger ute i hagen.
Kaffe “take away”
Allergener: melk.

Hagene våre

Årets utgave av Flor & Fjære åpner i mai. 50 000 blomster blir plantet og står klar til å ta i mot besøk. Det samme er restauranten med sin nye meny. Er du ikke sulten på nye inntrykk?

Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er fargesprakende, og på spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret fort: “regnbuen”. Litt i spøk. Men med mye sannhet.

Konferanse, møte, selskap eller arrangement?

Vi kan ta imot inntil 100 konferansedeltakere og 25-300 gjester til selskap eller middagsarrangement.

Les mer og send en uforpliktende forespørsel