Meny
Lukk

Flor & Fjære er stedet hvor regnbuen traff jorda

Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur, etterfulgt av en omvisning i den bugnende parken. Så er det tid for middag. Nyt is og kaffe i hagen etter måltidet!

Bestill ditt besøk

Historien

Det hele startet i 1965. Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle, hvor de bygde en familiehytte.

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området. Etterhvert ble hagen større og større. Flor & Fjære tok form og folk strømmet til. Etter en stund ble det behov for bevertning, og i 1995 åpnet sønnen Olav og kona hans Siri restauranten. Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord og hans kone Hanne Kvernberg Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.

Restauranten

Både for øyet og ganen

Kjøkkensjef André Mulder lar seg inspirere av hele verden, og fokuserer på rene natursmaker av de beste lokale råvarer. Med nytt drivhus på øya vil også egenproduserte og ureiste urter og grønnsaker sette sitt preg på menyen!

Restauranten er tilgjengelig for grupper og enkeltpersoner, enten dere er på firmatur, feirer årsdag eller ønsker en romantisk aften.

Meny 2021

På Flor & Fjære har vi fokus på bruk av ferske, lokale råvarer og produkter:
Oksekjøtt og lam fra Nyyyt på Bjerkreim, ost fra Ostegården på Fana og salat og urter fra eget drivhus.

Hjemmelaget brød, Kviteseid smør, vellagret ost
Allergener: melk, hvete, gluten

Vår berømte kremet fiskesuppe
Vi bruker 4 typer fersk fisk, grønnsaker à la Julienne og frisk gressløk og dill
Allergener: melk, løk

Lokal okse-brisket og lam indrefilet
Serveres braisert og ovnsstekt med vår egen krydderblanding, og anrettes med en rødvin og sort pepper kremsaus, mandelpoteter og en sommerlig salat med blomster og urter fra hagen
Allergener: melk, løk

Vi serverer dessert fra vår iskrem bod:
7 forskjellige smaker (inkl. vegan, laktosefri, fri for nøtter)
Serveres i kjeks eller beger  – og mengden bestemmer du selv!

Vegetar/vegansk (må oppgis under steg 4. ved bestilling)

Meksikansk tomat tortilla suppe med cheddar, husets olivenolje og friske urter fra drivhuset

Quinoa terte med fersk asparges, tørkede frukter & nøtter med vår blomsterhonning og saus av ovnstørkede tomater

Hagene våre

Årets utgave av Flor & Fjære åpner i mai. Da er 50 000 sommerblomster blir plantet ut og står klar til å ta i mot besøk. Parken består av tematiske inndelinger hvor inspirasjon er hentet fra ulike deler av verden.

Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er en eksplosjon av farger. På spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret kjapt: Regnbuen.

Konferanse, møte, selskap eller arrangement?

Vi kan ta imot inntil 100 konferansedeltakere og 25-300 gjester til selskap eller middagsarrangement.

Les mer og send en uforpliktende forespørsel