Meny
Lukk

Flor & Fjære er stedet hvor regnbuen traff jorda

Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur som etterfølges av en omvisning i den bugnende parken – samt en like bugnende buffé som lar tennene løpe i vann.

Bestill ditt besøk

Historien

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte.

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning. I 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten.
Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.

Restauranten

Både for øyet og ganen

Kjøkkensjef André Mulder har latt seg inspirere av hele verden – rene natursmaker med de beste råvarer.

Det hele krydres med urter fra vår egen Klosterhage og presenteres i en delikat, fersk buffé. Restauranten er tilgjengelig for grupper og enkeltpersoner, enten dere er på firmatur, feirer årsdag eller ønsker en romantisk aften.

Meny sommer 2019

På Flor & Fjære har vi fokus på bruk av ferske, lokale råvarer og produkter:

Kylling fra Stange Gård, Rogalam, svin fra Jæren, kveite fra Sterling i Ryfylke, yoghurt og ost fra Ostegården på Fana som vant verdensmesterskapet i ost i 2018

Forrett:

Vår berømte kremet fiskesuppe med tre typer fisk, rotgrønnsaker, dill og gressløk

Allergener: melk, løk

Buffet:

Lam fra Rogaland (Rogalam) kokt på beinet med meksikansk krydderblanding og appelsin og servert på bananblader med tomat salsa som tilbehør

Allergener: løk

Sommerens lune rotsalat (rødbeter, søtpotet, gresskar) med soya- & ingefær dressing og krydret yoghurt fra Ostegården

Allergener: melk, løk Vegetar

Fersk lysing fra Nord-Norge toppet med Fana ost, stekt på høy varme og servert med en saus av kortreiste tomater, grillet rød paprika og vår italienske jomfru olivenolje

Allergener: melk

Kremet blomkål og nypoteter blandet med parmesanost og eggeplommer. Gratinert.

Allergener: egg, melk, Vegetar

Fersk kveitefilet marinert i rosmarin og kinesisk krydderblanding, smørdampet og servert med sitron sabayon

Allergener: egg, melk

Ras El Hanout (marokkansk krydderblanding) glasert lokal kyllingbryst og svin med Biryani ris og en saus av appelsin, aprikoser, rosiner og kalvekraft.

Allergener:  løk

 

Dagens dessert & Kaffe

Hagene våre

Årets utgave av Flor & Fjære åpner 4. mai. 50 000 blomster blir plantet og står klar til å ta i mot besøk. Det samme er restauranten med sin nye meny. Er du ikke sulten på nye inntrykk?

Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er fargesprakende, og på spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret fort: “regnbuen”. Litt i spøk. Men med mye sannhet.

Konferanse, møte, selskap eller arrangement?

Vi kan ta imot inntil 100 konferansedeltakere og 25-300 gjester til selskap eller middagsarrangement.

Les mer og send en uforpliktende forespørsel