Meny
Lukk

Flor & Fjære er stedet hvor regnbuen traff jorda

Et besøk til Flor & Fjære begynner med en behagelig båttur som etterfølges av en omvisning i den bugnende parken – samt en like bugnende buffé som lar tennene løpe i vann.

Bestill ditt besøk

Historien

Det hele startet i 1965 da Åsmund og Else Marie Bryn kjøpte en forblåst husmannsplass på Sør-Hidle hvor de bygde en familiehytte.

I 1987 ble Åsmund uføretrygdet og begynte å beplante området for å ha noe å holde på med. Flor & Fjære tok form, og folk strømmet til. Etter hvert ble det behov for bevertning. I 1995 åpnet sønnen Olav og Siri, kona hans, restauranten.
Nå er det tredje generasjon, Endre Bryn Hidlefjord, som har overtatt, og planene for nye utvidelser er klare.

Restauranten

Både for øyet og ganen

Kjøkkensjef André Mulder har latt seg inspirere av hele verden – rene natursmaker med de beste råvarer.

Det hele krydres med urter fra vår egen Klosterhage og presenteres i en delikat, fersk buffé. Restauranten er tilgjengelig for grupper og enkeltpersoner, enten dere er på firmatur, feirer årsdag eller ønsker en romantisk aften.

Meny 2018

Hidlefjord fiskesuppe
Allergi: melk, fisk, skalldyr, bløtdyr, løk

– Tradisjonell kremet fiskesuppe med 3 typer fisk, rotgrønnsaker og fersk dill.

Rogaland lam
Allergi: melk, havre, rug, spelt, løk

– Pastrami-krydret lokal svartfjes lam, langsomt kokt og servert med urkorn, spelt og honning

Modnet Fana ost – fra Osteriet i Bergen
Allergi: melk, egg, gelatin

– Fana ost servert på en fennikel salat og servert med rødbete panna cotta, friske bær og 3 dressinger

Vegetar Chili – Vegetar
Allergi: melk, egg, selleri

– chili av 3 sorter bønner og fersk mais og gratinert med Manchego (spansk ost)

 Aloo methi – Vegetar
Allergi: melk, soya

– klassisk indisk rett av ovnsbakte poteter med fenugreek (bukkehornskløver), karri krydret blomkål og ferske urter fra hagen

Kveite fra Ryfylke
Allergi: løk, sitrus, rå fisk, skalldyr

– Fersk, lett kokt Sterling kveite servert med Ceviche de Camerón; reker på kubansk vis marinert i lime, rødløk, vårløk, koriander og husets olivenolje fra La Spinetta

Nordsjø torsk
Allergi: melk, fisk, skalldyr, bløtdyr, sitrus

– Fersk, lokal torsk panert med sorte oliven og chorizo og servert med ferske tomater og en musling buljong

Stange Gård kylling
Allergi: melk, cashewnøtter, soya, sennep

– Lokal kylling og svin fra Jæren glasert med mørk rørsukker, sennep og sort pepper servert med en lett asiatisk saus av soya, rød paprika, løk og cashew nøtter

Tilbehør er salat, dressinger, stekte grønnsaker og amandinepoteter
Allergener:
– Hvitløksdressing: Melk, egg.
– Remulade: Melk, egg, sennep, lupin
– Stekte grønnsaker: Soya

Dessert & kaffe

 

Hagene våre

Årets utgave av Flor & Fjære åpner 5. mai. 50 000 blomster blir plantet og står klar til å ta i mot besøk. Det samme er restauranten med sin nye meny. Er du ikke sulten på nye inntrykk?

Det er Olav Bryn som designer parken år etter år. Han bruker vinterhalvåret på å tenke ut nye kombinasjoner, finne nye planter og blomster og se etter nyanser som ikke er blitt prøvd før. Resultatet er fargesprakende, og på spørsmål om hva som har vært inspirasjonskilden, kommer svaret fort: “regnbuen”. Litt i spøk. Men med mye sannhet.

Konferanse, møte, selskap eller arrangement?

Vi kan ta imot inntil 100 konferansedeltakere og 25-300 gjester til selskap eller middagsarrangement.

Les mer og send en uforpliktende forespørsel